Share

Община Свищов организира футболен турнир за деца под патронажа на Димитър Пенев

вторник, 24 май, 2016, 11:33ч.


blade_190

Футболен турнир за купата на кмета и под патронажа на легендарния футболен треньор Димитър Пенев ще се проведе в Свищов на 1 юни. Състезанието се организира навръх Деня на детето и има за цел да стимулира развитието на малките футболни таланти от Свищов и региона.
Димитър Пенев е приел личната покана на кмета Генчо Генчев да присъства на турнира и да подкрепи с ценни съвети участниците в него.

Състезанието ще се проведе в рамките на един ден и в него ще се включат деца от две възрастови групи. При по-малките от набор 2005/2006 участие ще вземат „Янтра” (Полски Тръмбеш), „Павликени” и „Изгрев” (с. Царевец), както и домакините от „Академик” с треньор Тодор Борисов.
В другата възрастова група – на деца, родени 2003/2004 г., сили ще мерят „Етър” (Велико Търново), „Севлиево”, „Янтра” (Габрово) и свищовският „Академик”, воден от старши треньора Евгени Маринов.

Подобно футболно събитие за тези възрастови групи се организира за първи път в Свищов, идеята е на кмета Генчо Генчев. Той изрази надежда с подобни турнири повече деца от региона да се запалят по футболната игра. Присъствието на най-именития треньор на България, който бе начело на националния отбор по време на „златното” поколение от САЩ `94, е още един повод повече деца и родители да бъдат в празничния ден на стадиона и да усетят емоцията на този спорт.

В момента в детско-юношеската школа на „Академик” се подготвят близо 120 деца от 6 формации в различни възрастови групи. С грижа за тях Общината осигури през последните месеци 25 нови топки, а щедри дарители осигуриха нови тренировъчни екипи за част от формациите.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Премиера на музиката към новото светлинно-звуково шоу на Царевец

  В навечерието на 24 май във Велико Търново премиерно бе представена музиката към новия аудио-визуален спектакъл, който се разработва…

Затвори