Share

Община Свищов и АПИ съвместно обезопасяват критични пътни участъци за предстоящия сезон

сряда, 16 Ное., 2016, 15:35ч.


3

От 1 ноември се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. С цел подобряване на пътна безопасност в страната се монтират щитове и мрежи против навявания на сняг по пътищата. По настояване на общинското ръководство, от Агенция „Пътна инфраструктура” монтираха такива огради и в два критични участъка от община Свищов. Оградите предпазват от образуването на места с дълбоки преспи по пътища, които са разположени в големи открити пространства, каквито са край с. Совата и с. Козловец в община Свищов.

За засилване на предпазните мерки, Община Свищов ще добави със собствени сили и средства над 500 метра предпазна ограда, като по този начин ще осигури допълнително обезопасяване на участъците. Преградите са два вида – едната е по-масивна, пластмасова ограда, а другата представлява ситна мрежа, чиито пролуки бързо се запълват със сняг и така навяванията върху пътя се спират. Въпреки тяхната ефективност, те не могат да премахнат нуждата от почистване и поддръжка на пътищата през предстоящия зимен сезон, но са надеждно средство и добра превантивна мярка.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Областната епизоотична комисия набеляза мерки срещу африканска чума по свинете и инфлуенца по птиците

В Областна администрация Велико Търново се проведе извънредно заседание на Областната комисия за борба с епизоотичните ситуации на територията на…

Затвори