Share

Община Павликени сподели опит за интеграцията на учениците с експерти от Гърция и Румъния

сряда, 17 май, 2017, 13:01ч.


DSC_0416

Община Павликени представи добрите си практики за интеграция на учениците от етническите малцинства по време на тристранна международна среща с представители на Гърция и Румъния. Гостите дойдоха в Павликени във връзка с проект „Работим заедно за приобщаващо образование”, изпълняван от СУ „Бачо Киро” – Павликени.

Проектът е финансиран от програма Еразъм +, Ключова дейност 2 – Стратегически партньорства /договор N° 2016-1- EL01-KA201-023446/. Благодарение на дейностите по проекта експертите от трите държави обмениха добри практики в сферата на интеграцията и социализацията на граждани от етническите малцинства.

Целта на проекта е да се обмени опит между училища, училищни инспекторати, НПО и консултанти в социалните услуги, като всички те имат опит в изпълнението на дейности и проекти, насочени към приобщаването на ромите, а повечето имат и значителен опит в приобщаване на ромските ученици в училището. Проектът ще улесни обмена на опит и добри практики между участващите организации по отношение на националните приоритети в приобщаването на ромите в областта на образованието, както и на инструменти и методи, които те прилагат или такива, които са реализирали и са постигнати положителни резултати.

„Една от силните черти на Вашия проект е, че обединява много от заинтересуваните страни по този въпрос. Несъмнено всеки от тях има значителен опит в приобщаване на ромските ученици в училището“, каза в приветствието си към гостите инж. Емануил Манолов, кмет на Община Павликени. Той изрази надежда, че практиките, които са споделени по време на форума, ще получат разпространение като добри практики и в други населени места с различни социално-икономически характеристики и в трите държави.

На срещата присъстваха още общински съветници, началници на отдели и служители от Общинската администрация, граждани и гости.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Camp Golden Gate предоставя на ученици 15 пълни стипендии на стойност 680 евро

Camp Golden Gate иска да покани всички ученици (на възраст от 12 до 18 год) да участват в конкурса за пълна стипендия за…

Затвори