Share

Община Павликени дарява 4000 лева в помощ на пострадалите от Хитрино

четвъртък, 22 Дек., 2016, 18:22ч.


pavlikeni

4000 лева финансова помощ за пострадалите в с. Хитрино ще осигури Община Павликени. Решението подкрепиха общинските съветниците на проведеното на 21 декември редовно заседание на Общинския съвет.

Местният парламент прие да направи финансова помощ за пострадалите от катастрофата и взрива в с. Хитрино по предложение на председателя на Постоянната комисия за младежта,  спорта и туризма Христо Кавалски.

Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на Община Павликени и от бюджета на Общински съвет – Павликени и ще бъдат предоставени по сметка на Община Хитрино, като  изрично се подчертава  да се използват за ликвидиране последствията от разрушителната катастрофа от 10 декември в селото.

В Павликени вече премина благотворителният базар на учениците от СУ „Бачо Киро“ в подкрепа на хората от с. Хитрино. С благотворителни инициативи се включиха и другите училища в града.

Община Павликени за пореден път се отзовава в подкрепа на пострадали от тежки инциденти български граждани. След решения на Общинския съвет, местната власт дари битова техника на жителите на градовете Килифарево и Дебелец, както и финансова помощ на Община Мизия, които пострадаха от наводнения през миналите години.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Над сто деца от великотърновски социални центрове се събраха заедно на Коледен празник

Повече от 100 деца и младежи от социалните центрове, функциониращи на територията на община В. Търново, се забавляваха на Коледен…

Затвори