Share

Община Лясковец оборудва социалния патронаж по проект

петък, 13 Ное., 2015, 10:04ч.


патронаж

Община Лясковец успешно приключи проект „Подобряване на материалната база на Домашен социален патронаж в Община Лясковец за пълноценно социално включване”. По проекта бе направена доставка на професионално кухненско оборудване за нуждите на Домашен социален патронаж. Наличното кухненско оборудване, с което досега разполагаше патронажа бе остаряло и енергоемко. То не отговаряше на нормативните изисквания и на европейските хигиенни норми и спешно се нуждаеше от подмяна.

Проектът започна да се изпълнява в началото на месец юли тази година и с изпълнението му кухненският блок на Домашния социален патронаж в Лясковец се превърна в една модерна, технологично оборудвана, отговаряща на националните и европейските стандарти в областта на общественото хранене база. Подобрени бяха условията на труд на работещите, повишено бе и качеството на социалните услуги в общността, както и информираността на  институциите и неправителствените организации на територията на общината за дейността на фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика.

Доставеното и монтирано оборудване за нуждите на социалната кухня включва голяма професионална електрическа печка с шест котлона, три професионални електрически пекарни на две независими нива, картофобелачка с капацитет до 8 кг със стойка, професионален хладилен шкаф, както и професионален комбиниран хладилен и фризер-шкаф с четири малки врати. Общата стойност на проекта е 20 562 лв., в т.ч. 18 304.29 лв. от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика и 2 257.71 лв. собствено финансиране от община Лясковец. Продължителността на проекта бе четири месеца като изпълнението му обхвана времето от 3 юли до 31 октомври 2015 година. Дейностите по доставката и монтажа на оборудването по проекта бяха възложени на бургаската фирма „БИС” ООД, която спечели конкурса след провеждане на обществена поръчка.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Кметът Даниел Панов поздрави секретарите на общините в България за полезната им и успешна работа

Кметът на Велико Търново Даниел Панов поздрави секретарите на общините в България за полезната им и успешна дейност. „Работете със...

Затвори