Share

Обществеността в Лясковец чества 110 години от обявяване на Независимостта

събота, 22 Сеп., 2018, 11:28ч.


IMG_5069 IMG_5073 IMG_5064 IMG_5065

За да отпразнуват кръглата годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България лясковчани се събраха в центъра на града. На 22 септември на централния площад тържествено бе oтбeлязан нaциoнaлният пpaзниĸ. Честването на 110 гoдини Независимост събра ученици, учители, историци, почетни граждани, общинското ръководство, партийни представители, организации и граждани. На площад „Възраждане” звучаха химните на България и Европа, а благодарствен молебен отслужи лясковският свещеник отец Богдан.

Поздравление към всички граждани отправи кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова. В обръщението си към съвременните поколения тя заяви: „Вече 110 години Независимостта е извор и основание за национално самочувствие. В този тържествен ден, нека изпълним душите и сърцата си с гордост от безценното дело на тогавашните български държавници. Нека бъдем достойни потомци, с умението сами да творим историята си, редом до независимите европейски държави. Величието на днешния ден винаги ще вдъхновява националния оптимизъм у всеки гражданин за достойно бъдеще на страната ни. Нека на този празник да си пожелаем здраве, нека бъдем мъдри, отговорни, достойни българи и да продължим да издигаме авторитета на Родината си! Честит празник!”.

Събралите се граждани и по-младите поколения лясковчани изразиха своята почит и уважение към своите предци с минута мълчание на колене и поднасяйки венци и цветя на паметника на загиналите герои в Балканската и Първата световна войни.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Поздрав на кмета на Лясковец по случай 110 години от обявяване Независимостта на България

Уважаеми съграждани, Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 110-ата годишнина от обявяването Независимостта на България! Акт завършил делото на безсмъртните…

Затвори