Share

Обработват парковете и зелените площи във Велико Търново срещу кърлежи и бълхи

четвъртък, 4 Апр., 2019, 16:39ч.


IMG_20190404_153347

Парковете във Велико Търново ще бъдат обработени срещу бълхи и кърлежи. Третирането ще обхване както зоните за отдих в центъра, така и в останалите части на Старата столица. Пръскането ще бъде на 8, 10 и 12 април, а работата ще започне след 20,00 ч.

В трите вечери ще бъдат третирани парковете „Дружба”, „Майка България”, „Марно поле”, „Никола Габровски“ „Руски”, „Бузлуджа”, „Колю Фичето”, „Картала”, „Акация” – боровата гора, „Света гора”, „Лакото“ /Арбанаси/, „Ксилифор“. Около всяка локация ще бъдат поставени необходимите стикери за използваните препарати и за 24-часовия карантинен период.

Графикът подлежи на промени в зависимост от метеорологичните условия. Необходимо е времето да е тихо и сухо, а тревните площи – предварително окосени.

Паралелно, в периода от 11 до 30 април ще бъдат третирани всички зелени площи в дворовете на детските градини и яслите във Велико Търново, както и 44 детски площадки в междублоковите пространства и кварталите на Старата столица. Същото важи и за зелените зони край детските градини и социалните центрове в населените места от общината.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ректорът проф. Христо Бонджолов връчи дипломите на студенти от филиала на Великотърновския университет във Враца

На тържествена церемония, която се проведе в Градската концертна зала, ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов връчи официално…

Затвори