Share

Обновена детска градина посреща малчуганите в „Чолаковци“

петък, 11 Ян., 2019, 14:12ч.


2 (25)

Изцяло обновена детска градина посреща малчуганите във великотърновския квартал „Чолаковци“. „Рада Войвода“ в квартал „Чолаковци“. Сградата на ДГ „Рада Войвода“ и всички помещения бяха основно ремонтирани, а подобна по мащабите си дейност не бе реализирана от строителството на й през 70-е години на миналия век.

Детската градина е с изцяло ново обзавеждане, подменени инсталации – ВиК, електрическа, отоплителна и вентилационна. Сградата е топлоизолирана, газифицирана и климатизирана, монтирани са и слънчеви колектори.

Облагороден е дворът, нови са детските площадки, оградите и алеите, засадени са дръвчета и храсти. Монтирана е и рампа с увреждания.

Основният ремонт е част от големия проект на Община Велико Търново по ОП „Региони в растеж“ за модернизация на образователната инфраструктура, който обхваща общо три детски градини – „Рада Войвода“, „Пролет“ и „Ален мак“, както и училищата СУ „Владимир Комаров“, СУ „Г. С. Раковски“ и Спортно училище – Велико Търново.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В Свищов реализираха проект “Да успеем всички заедно”

Община Свищов съвместно със СУ „Цветан Радославов” гр. Свищов, ОУ „Филип Сакелариевич” гр. Свищов и в партньорство със сдружение „Нова…

Затвори