Share

Областният управител съдейства за укрепването на няколко пътни участъка

вторник, 16 Февр., 2016, 16:46ч.


009

Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев съдейства за укрепването на няколко пътни участъка, които са застрашени от свлачища. Днес той посети опасните места по пътя Елена -Твърдица, където са започнали процеси на ерозия, в резултат на снеготопенето. Областният управител беше придружаван от директора на ОПУ Велико Търново Ростислав Стефанов и кмета на община Елена Дилан Млъзев.

По време на огледа на опасните участъци беше установено, че спешно трябва да се вземат мерки за ограничаване на ерозията обхванала 70 м. участък, по пътя малко преди Предела в посока град Твърдица. Мястото вече е сигнализирано с необходимата маркировка, която предупреждава водачите за опасността. За да се спре ерозията се налага и спешен ремонт на няколко отводнителните канавки. По същия пътен участък има и още едно опасно място, което се нуждае от укрепване, за да не се стигне до образуване на свлачище. Там също ще се извърши отводняване и укрепване.

015

Областна администрация Велико Търново в съдействие с ОПУ и Община Елена подготвят необходимите документи, за да може в най-кратък срок да започнат строително-ремонтни дейности.

Областният управител направи оглед и на опасен мост в село Пчелище, който се намира на участък от републиканската пътна мрежа. Там предстои почистване на растителността, обхванала основите на моста, неговото укрепване и поставянето на отводнителни канавки.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община В. Търново предприема крути мерки по проблема с неподдържаните сгради – културни паметници

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и експерти от общинската администрация предприемат крути мерки по проблема с неподдържаните сгради в…

Затвори