Share

Облагородяват градската среда успоредно със санитарната сеч в Свищов

вторник, 15 Ное., 2016, 15:49ч.


image-0-02-05-54fb30a3227a4872704cd641c35a93ee962467e3892e1383aecbf7522855229c-v

По време на санитарната сеч в Свищов се откри достъп до места за отдих, които през годините бяха занемарени. Срещу оформената наскоро площ за свободно разхождане на домашни любимци /източно от бл.1 на Студентски общежития/ се намира кът за отдих, който беше почти неизползваем, въпреки чудесната гледка към р. Дунав пред него. Години наред стълбите водещи до близкия квартал бяха обрасли в храсти и оставени да пустеят. Липсата на поддръжка принуди живущите там да се лишат от използването на обособеното място за отмора. По време на есенната санитарна сеч в Свищов, от ОП „Чистота” почистиха стълбите, водещи до жилищния квартал и създадоха условия за свободен достъп на жителите и техните четириноги любимци.

Облагородяване на градската среда и създаването на условия за спокоен живот и почивка, са сред целите на градската управа в Свищов. Една от основните артерии в града – ул. „П. Евтимий”, е почистена от опасни клони и дървета. Обезопасена е и детската площадка срещу м-н Витоша, а на ул.”Черни връх” до ДГ „Слънчо” се обособяват две места за контейнерите за отпадъци, които в момента се намират върху тротоара и пречат на пешеходците. Предстои почистването в района на м-т „Паметниците” и северната част на „Нове”, в близост до р. Дунав.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Областният управител посрещна в кабинета си ученици от ПГСАГ „Ангел Попов“

Областният управител на Велико Търново проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев днес посрещна в кабинета си ученици от Професионалната гимназия…

Затвори