Share

Обезвреждат излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита във Вардим

сряда, 5 Дек., 2018, 09:30ч.


111

На 3 декември в свищовското село Вардим бе отворен запечатаният от години склад, съхраняващ негодни за употреба пестициди, във връзка с изпълнението на проект „Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност“. След отварянето, в присъствието на петчленна комисия, складът беше предаден на избрания изпълнител и в 29 дневен срок пестицидите ще бъдат опаковани, и транспортирани за окончателно обезвреждане и унищожаване в Швейцария, а складът ще бъде почистен.

Кметът на село Вардим изрази удовлетворение от решаването на дългогодишния проблем. Сенка Добрева спомена за притесненията и неудобствата, които са имали жителите на населеното място от силната, неприятна миризма около склада и опасенията от просмукване в подпочвените води. Тя подчерта, че неговото закриване е била една от основните ѝ цели при встъпване в длъжност. „Радвам се, че заедно с общинското ръководство успяхме да се справим с този сериозен за селото проблем“ – допълни още тя.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Стотици деца запалиха коледните светлини във Велико Търново

С много празнично настроение стотици деца от Велико Търново, заедно с Дядо Коледа, Снежанка и джуджетата на белобрадия старец включиха…

Затвори