Share

Няма грипна ваканция във В. Търново, ще има в Павликени и Сухиндол

петък, 24 Ян., 2020, 14:26ч.


DCIM100MEDIADJI_0175.JPG

Към 24 януари няма основания за обявяване на грипна ваканция на територията на Велико Търново и общината, въпреки обявената за областта грипна епидемия със заповед на директора на Регионална здравна инспекция.

Конкретно за Велико Търново отсъстващите ученици са около 10%, което е далеч под нормата от 30% за обявяване на неучебни дни, съобщиха от Община В. Търново.

Висок е този процент /над 31%/ в общините Павликени и Сухиндол, поради което РЗИ предлага прекратяване на учебните занятия за тези две общини.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е възложил на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ и на ръководствата на училища да правят обстойни справки за процента на присъстващи и отсъстващите от занятия ученици всеки ден. При повишаване на заболеваемостта в учебните институции незабавно ще бъдат взети последващи мерки.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Две приемни ще има депутатът Милен Михов през първото полугодие на 2020 г.

Народният представител от ВМРО доц. д-р Милен Михов ще проведе приемни с граждани в два понеделника през първото полугодие на...

Затвори