Share

Нов прием по програмата “Учебна година в Америка” за ученици между 15 и 17 години

четвъртък, 10 Ян., 2019, 15:44ч.


Учебна година

“Интеграл” обявява начало на приема по програмата “Учебна година в Америка”, която е за период от 1 година и е предназначена за културен обмен в САЩ за ученици от България между 15 и 17 гoдини.

Програмата не гарантира получаване на диплома за средно образование, но в края на учебната година децата ще получат академична справка за изучаваните предмети, получените оценки, посещаемостта на учебните занятия и активността по време на часовете.

“Учебна година в Америка” е нещо много повече от прекарване на една учебна година в чужбина. Това е програма, която е уникален шанс за съзряване и личностно израстване, което ще бъде полезно за справяне с предизвикателствата в бъдеще.

Учениците разполагат с местен координатор от нашите партньори CIEE, който осъществява редовен контакт между ученика, семейството-домакин и училището.

Приемните семейства са предварително проучени и отговарят на определени изисквания. Семействата са с различно обществено положение и социален статус. Те могат да бъдат семейство със или без деца, да са сами родители или възрастни хора, чиито деца не живеят при тях. Семейството подсигурява настаняване, храна и грижи по време на престоя на младежите, достатъчно пространство и удобство за живеене и учене.

Обучението е в държавни училища, които са в различни райони на страната и приемат гост-ученици. Ръководството на училището е независим орган, който самостоятелно решава в кой клас да бъде записан кандидатът, на какви изпити да се яви и какви сертификати да получи. Повечето училища предлагат разнообразни възможности за извънучилищни занимания – спортни дейности, музика, танци, изкуство и др. Ученикът може да се включи по желание в някоя от тях, съобразно интересите си.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ:

– Възраст – 15 – 17 години и да не са последен клас в гимназията

– Добри академични резултати в училище, много добър годишен успех (над 4,50)

– Минимално средно ниво на владеене на английски език – В2

– Препоръки от настоящето училище

– Кандидатите трябва да са самостоятелни и отговорни; да имат готовност да живеят самостоятелно, далеч от родния дом; лично да желаят да се включат в програмата; да са адаптивни; да са непредубедени и без расови или религиозни предразсъдъци.

– Кандидатите трябва да са комуникативни, толерантни и да притежават чувство за хумор; да са достатъчно зрели, гъвкави, мотивирани личности и стриктно да спазват всички правила за участие в програмата.

Преференциална такса по програмата за записвания до 31.01.2019 г.

За да получите повече информация относно програмата “Учебна година в Америка” или други възможности, които предлагаме, свържете се с Интеграл във Велико Търново.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
560 пациенти са преминали през 2018 г. през отделението по рехабилитация в МБАЛ “Св. Ив. Рилски”

560 пациенти са преминали през 2018 г. през Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в…

Затвори