Share

Нов клуб по етика и гражданско образование откриха в лясковското училище „Никола Козлев”

сряда, 25 Окт., 2017, 11:44ч.


DSC06836 2 DSC06809 DSC06827

В лясковското НУ „Никола Козлев” в един ден организираха два празника. Учители, деца и гости дадоха старт на едноседмичната инициатива „Национална седмица на четенето” и основаха клуб „Морал, Етика и Гражданско Образование”.

Откриването на кампанията „Национална седмица на четенето” бе прекрасно изживяване за малките ученици. Децата прочетоха откъси от любимите си книги на председателя на Обществения съвет на училището Сийка Камбурова. Тя пък прочете на учениците стихове за България и подари на всички, по случай наближаващия празник 1 ноември, книжка за народните будители, които сами да сглобят и напишат.

В инициативите на училището се включи и Руси Русев – изпълнителен директор на Фондация „Миню Балкански” село Оряховица, област Стара Загора. Заедно с екипа на Фондацията той гостува в Лясковец и присъства на откриването на клуба. Янка Ковачева – административен директор на Фондацията подари учебни помагала по Морал, Етика и Гражданско Образование на членовете на новия клуб и се обърна с пожелание към ръководството на училището. Най- добре представилите се през учебната година участници в ново сформирания клуб ще имат уникалната възможност да се срещнат със световноизвестния български физик проф. Минко Балкански и да участват в летните училища на Фондацията.

Горда от постиженията на възпитаниците на училище „Никола Козлев”, директорката Кремена Енчева каза при откриването на празника: „Тези деца са нашите деца, които искаме да научим да обичат, да се подкрепят, да съпреживяват триумфа и победите, да споделят отговорността за грешките, да не предават приятелите, да не изоставят мечтите, да различават доброто от лошото, да въстават срещу пошлото, или простичко казано – да бъдат истински хора и добри другари. Има само един работещ подход за възпитаване на гражданско поведение. Да бъдем граждани. Личният пример внушава и убеждава”, сподели още директорът.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Зам.-министърът на вътрешните работи Милко Бернер ще посети с. Балван

Днес от 14,00 ч. заместник-министър Бернер  и двама експерти от Министерството на вътрешните работи и спорта на Федерална Република Германия,…

Затвори