Share

Нов автобус купи Община Павликени за СУ „Бачо Киро“

сряда, 8 Февр., 2017, 12:10ч.


DSC_0015-1

Ключовете за нов ученически автобус връчи кметът Община Павликени инж. Емануил Манолов на директора на СУ „Бачо Киро“ Пепи Стефанова.

Превозното средство е закупено със средства от Националната програма „Оптимизация на уличищната мрежа“ след закриването на ОУ „Христо Ботев“ в с. Недан и съфинансиране от Община Павликени. С него ще бъде осигурено превозването на учениците от селото до учебното заведение.
Автобусът е 29-местен, отговарящ на всички условия за превоз на ученици, – обзаведен с всички необходими средства за безопасно транспортиране на децата – колани, ограничител на скоростта, заключващи се врати и др. и отговаря на европейски стандарт Евро 6 за изгорели газове.

Новият автобус ще осигури комфортно пътуване на децата до училището. Специализираният превоз ще даде възможност за съобразяване на часовете за пътуване с графика на учебния процес. Моторното превозно средство също така ще подобри качеството и сигурността за транспортирането на учениците.

153 332 лв. е стойността на автобуса. От тях 20 000 лв. са от бюджета на Община Павликени, а останалите идват от бюджета на Министерството на образованието.
Инж. Манолов пожела здраве и безаварийно каране с новия модерен автобус, който да пътува винаги пълен с ученици.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Търновският театър посреща с два спектакъла месеца на любовта

Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” посвещава два от своите спектакли на месеца на любовта. През февруари великотърновските артисти и музиканти ще…

Затвори