Share

Николай Ашиков се срещна с членове на Сдружението на селските кметове

сряда, 27 юни, 2012, 15:38ч.


32-ма селски кметове от областта се събраха във В. Търново за първата в този мандат среща на тяхното сдружение. Домакин на сбирката им бе председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков. В старата столица членовете на Сдружението на селските кметове и кметски наместници проведоха няколко работни срещи.  С представители на охранителна фирма те обсъдиха мерките за безопасност в малките населени места.

Основен акцент в обсъжданията обаче бе поставен върху предстоящото влизане в сила на промените в Закона за гражданската регистрация. Според тях пребиваване на даден адрес ще може да се доказва не само с нотариален акт или договор за наем, а и с документ,  удостоверяващ ползването на имота за жилищни нужди. За доказателство се приемат и редица други документи като например договор с ВиК. За тези, които не могат да представят необходимите документи, специална комисия, съставена от служители от общинската администрация, МВР и Агенцията за социално подпомагане ще правят проверка и съответно препоръка до кмета или администрацията да се регистрира адресно.

Тези по-облегчени условия бяха приети след като на последните избори възникна масов проблем с ромското население. С Изборния кодекс се въведе изискване адресната регистрацията в дадена община да става само след предоставяне на нотариален акт за обитавания имот или пък съгласие от собственика или договор за наем. Правилата бяха въведени, за да се ограничи т.нар. вътрешен изборен туризъм.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Уникален симфоничен концерт в Лапидариума

Община Велико Търново, Регионален исторически музей Велико Търново и Музикално драматичен театър „Константин Кисимов” организират съвместно уникален симфоничен концерт в…

Затвори