Share

Най-добрите огнеборци от 4 области мериха сили на зонален турнир по пожаро-приложен спорт в Свищов

вторник, 16 май, 2017, 10:46ч.


DSC_0151

На 12 май 2017 в гр. Свищов се проведе зонален турнир по пожаро-приложен спорт, в който мериха сили най-добрите огнеборци от областите Велико Търново, Плевен, Ловеч и Габрово. Надпреварата започна с дисциплината „изкачване с щурмова стълба”, която се проведе на пожарната кула в „Свилоза” АД. Състезанията между отборите продължи на стадион „Академик” с дисциплините 100-метрова пътека, пожарна щафета и бойно разгръщане от мотопомпа. Победител в комплексното класиране стана отборът на РДПБЗН Плевен, който се класира за участие в републиканският преглед през месец юни. Само малшансът попречи на отбора на РДПБЗН В.Търново да заеме призово място и в крайна сметка остана на 3-то място с еднакъв брой точки с втория – отбора на РДПБЗН Габрово. Победител в индивидуалната надпревара стана Пламен Руменов Стойков от отбора на РДПБЗН В.Търново. Победителите бяха отличени с купи, медали, плакети и грамоти осигурени от Община Свищов, Спортен клуб по пожаро-приложен спорт „Боляри 2007“ – В.Търново и РДПБЗН – В.Търново. Гости на турнира бяха Генчо Генчев – кмет на Община Свищов, Кристиян Кирилов – председател на общинския съвет в гр. Свищов, Венцислав Танев – помощник ректор на СА „Д. А. Ценов”, Борислав Замфиров – зам.-кмет на Община Свищов и Йордан Недев представител на „Свилоза” АД, които връчиха наградите на победителите. Официални гости на турнира бяха и полк. Кристиян Крачунеску – упълномощен заместник на началника на инспектората при пожарната на област Телеорман, Румъния; майор Флорин Панда – началник на противопожарната служба в гр. Александрия; мл. лейт. Валентиниян Неделчу – офицер в оперативен център Александрия Румъния и бившият началник на пожарната служба в гр. Лейланд Великобритания – Стивън Робърт Снейп.

Почетни плакети за оказаното съдействие при подготовката и провеждането на турнира и във връзка с 10 годишнината от създаването на СКППС „Боляри-2007” – В.Търново бяха връчени на Генчо Генчев –кмет на Община Свищов, доц. д-р Иван Марчевски – ректор на СА „Д. А. Ценов” Свищов и инж. Михайл Колчев – изп. директор на „Свилоза” АД Свищов.

За приноса в развитието на пожаро-приложния спорт на територията на областите участвали в турнира и 10 годишнината на СКППС „Боляри- 2007”, бяха отличени с плакети и директорите на РДПБЗН В.Търново – комисар Красимир Кръстев, РДПБЗН Плевен – комисар Станислав Атанасов, на РДПБЗН Ловеч – комисар Владимир Кацарски и на РДПБЗН Габрово – комисар Георги Русинов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Кв. “Картала” без вода до обед

"ВиК Йoвкoвци“ ООД, гp. В. Tъpнoвo yвeдoмявa cвoитe aбoнaти, чe във вpъзкa c aвapиeн peмoнт нa вoдoпpoвoднaтa мpeжa, днec 16.05.2017г.…

Затвори