Share

Националната библиотечна седмица в Свищов протече с активно участие на свищовските ученици

вторник, 16 май, 2017, 17:16ч.


1

От 10-ти до 12-ти май в Детския отдел на Градска библиотека продължиха изявите, свързани с Националната библиотечна седмица. Гости на отдела бяха учениците от 3-ти “в” клас на СУ “Николай Катранов “, с класен ръководител Веселина Страшимирова. Те участвуваха в щафетното четене на повестта “Доктор Охболи” на прочутия руски писател Корней Чуковски. Проявата бе посветена на135 години от рождението на автора, за чийто жизнен и творчески път разказа библиотекарят от Детския отдел Лилия Димитрова. Третокласниците с ентусиазъм се включиха в четенето. След това имаха възможност да разгледат новите книги в библиотеката, да си изберат някои от тях и да се регистрират като  редовни читатели на отдела.

Друга вълнуваща инициатива бе срещата на учениците от 1-ви “а”, 1-ви “б” и 1-ви “в” класове на СУ “Николай Катранов” с поета и писателя Иван Антонов. Той разказа на децата за първите си поетични изяви още в ученическата си възраст, сподели с тях някои други интересни и забавни моменти от творческия си живот.  После грабна вниманието на малчуганите, четейки им своите весели детски стихове, както и стихове, и гатанки от своя близък приятел – писателят Йордан Кушев. Накрая ученици и поет се разделиха, обещавайки си нови, интересни срещи.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Временна организация на движението

Във връзка с извършването на планов механизиран ремонт на железен път от ДП „Национална  железопътна инфраструктура временно ще бъде прекъснато…

Затвори