Share

Национален събор на овцевъдите се провежда край В. Търново

петък, 6 май, 2016, 15:14ч.


1

Край Велико Търново се провежда петият Национален събор на овцевъдите. В близост до Петропавловския манастир своята продукция показват изложители от 18 държави. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов уважи официалното откриване. Даниел Панов, кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова и организаторът Симеон Караколев поставиха началото на голямото изложение със символично прерязване на лента.

До Петропавловския манастир обстойно са представени кулинарни продукти, както и традиционни занаяти от всички краища на България. За посетителите са подготвени много игри и състезания. В богата програма са включени изложения на Карачанското и Българското овчарско куче, а и на земеделска техника. На Гергьовден популярният кулинар Ути Бъчваров сготви Гергьовски курбан.

7

Над 2000 изпълнители участват в концертната програма и Националния фолклорен конкурс „Заблеяло ми агънце”. Уникалното Читалище на колела „Бащино огнище” също е една от атракциите на изложението.

Съборът на овцевъдите се организира от Националната асоциация за развъждане на млечни овце, а партньори са Министерството на земеделието, общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица, различни организации и спонсори. Сред поканените официални гости са посланиците на Беларус, Иран, Казахстан, Кувейт, Мароко, Албания и др.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Областният управител уважи храмовия празник на църквата “Св. Георги” в село Велчево

Областният управител проф. д. ик. н. Пенчо Пенчев днес присъства на празничното отбелязване на Гергьовден в село Велчево. Заедно с…

Затвори