Share

Народният представител доц. Милен Михов участва в конференция в Брюксел

петък, 18 Ное., 2016, 18:15ч.


img_20161115_091311

Народният представител от Патриотичния фронт доц. Милен Михов участва в конференцията „Миграционна политика и граничен контрол“ в Брюксел. Форумът бе организиран от българския евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и негови колеги от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР).

Конференцията се проведе на 15 ноември в сградата на Европейския парламент, като целта ѝ бе задълбочаване на конструктивния обмен на мнения и добри практики в работата по отношение на миграцията и граничния контрол за постигане на работещи решения.Участие в нея взеха правителствени представители, сред които зам.-министъра на вътрешните работи на Албания Илона Гйебреа, членове на националните парламенти, политически анализатори, правни експерти, дипломати от ЕС и страни извън него, както и представители на частния сектор, участващи активно в управлението и сигурността на границите.

15078701_10155505615584897_5021303293351040270_n

Доц. Милен Михов открои няколко елемента, които са важни за обществото в България. Сред тях е позицията, че неконтролируемата миграция през Турция трябва да бъде спряна и че изграждането на граничните защитни съоръжения е необходимо, защото охраната на българската южна граница е равносилна на защитата на Европа. Доц. Михов отбеляза, че за голямата част от българите мигранския поток се контролира от Турция и се използва за натиск върху България. Той коментира още, че българите възприемат проблема с миграцията като следствие от конфликти, породени от интересите на Великите сили. В същото време разходите за помощи за бежанците пораждат чувство за несправедливост сред много хора с ниски доходи, както и сред пенсионерите. Неговите виждания бяха подкрепени от представители на Финландия, Дания, Германия, Албания, Словакия и Чехия. Делегацията от Швеция от своя страна изрази опасения, че страната им е достигнала своя критичен лимит на възможностите си за прием на мигранти, в голямата си част идващи от Афганистан. Според тях граничният контрол трябва да бъде възстановен и мерките са наложителни, тъй като в страната им вече са се обособили 55 зони, в които дори полицията не смее да влиза.

Професорът по право във Великотърновския университет Николай Проданов говори за проблема с охраната на държавната граница между България и Турция – външна граница за ЕС – и една от най-горещите точки в Европа в ситуацията на миграционна криза.

Конференцията предостави уникалната възможност участниците и гостите да обсъдят своите виждания и практически предложения по темата, да обменят опит и да споделят какви трудности срещат и възможните според тях решения. Гости и участници се обединиха около тезата, че е нужна незабавна промяна на вредната политика  на Европейската комисия и че сегашната система насърчава нелегалната миграция и трафика на хора.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Килифарево отбеляза 200 години просветно дело

  Обществеността в Килифарево отбеляза 200 години просветно дело. Почетени бяха и още две годишнини, свързани с учебния и образователен…

Затвори