Share

Над 97 % от малките ученици във В. Търново се върнаха в клас

понеделник, 4 ян., 2021, 15:40ч.


DSC_0136

Спокойно започна първият за новата година учебен ден за малките ученици във Велико Търново. Малчуганите от 1 до 4 клас се върнаха в класните стаи при стриктна противоепидемична организация във всяко училище. За учителите и помощния персонал са осигурени необходимите лични предпазни средства, периодично се извършва неколкократна дезинфекция на общите площи и помещения. В тях децата също носят маски.

Над 97,3% е посещаемостта – 2682 деца от 1 до 4 клас са на училище в първия учебен ден. По-малко от 1,2% са децата, обхванати в електронна форма на обучение, а едва 1,5% са отсъстващите.

Отвориха врати и детските градини, където посещаемостта е над 70% – 1816 са децата в първия ден. Нивото е непроменено спрямо средното число на присъствия за месеците септември, октомври и ноември.

Във всяка детска градина се прилага комплекс от мерки – приемането и изпращането на малчуганите е пред входовете на сградите, на всяко дете се мери температурата, осигурени са маски и шлемове за възпитателите и персонала, както и различни видове дезинфектанти.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
162 963 туристи са посетили музеите във В. Търново през пандемичната година

162 963 туристи са приели обектите и експозициите на  Регионален исторически музей - Велико Търново през пандемичната 2020 г. Това...

Затвори