Share

Над 30 000 цветя ще украсят Горна Оряховица за празника на града

понеделник, 13 май, 2019, 14:10ч.


1

Започна пролетното зацветяване на Горна Оряховица. Цветните площи в града са над 700 кв. м. В тях ще бъдат засадени над 30 000 стръка цветя. Зацветяването на града се извършва от работниците на Общинско предприятие „Поддръжка на пътища, инфраструктура и озеленяване“.

Цветни фигури ще се оформят в централната градска част, пред Общината, в парковете „Детски кът“, „Никола Петров“, „Пролет“. Ново зацветяване ще има също и пред ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, на кръговите кръстовища до ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ и до автогарата, пред сградата на РУ на полицията и на гарата.

В новите цветни фигури ще бъдат засадени различни цветни видове – бегония, петуния, пожарче, алтернатера, петльов гребен, кана, тагетес и др.

Паралелно със зацветяването, работниците от Общинско предприятие „Поддръжка на пътища, инфраструктура и озеленяване“ продължават косенето на тревата в парковете и зелените площи, кастрене на клони и др.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
На 15 май във Велико Търново ГЕРБ и СДС представят листата си за евровота

Концерт с участието на ансамбъл „Българе“, дуото Крис и Велин, гайдаря Веселин Кузмов и с водещ Руслан Мъйнов организира ГЕРБ…

Затвори