Share

Над 270 любители се надпяваха на Цветница в Ново село

понеделник, 22 Апр., 2019, 17:33ч.


smartcapture

Над 270 самодейци се надпяваха на Цветница във великотърновското Ново село. Местното читалище „Наука – 1870“ бе домакин на юбилейното тридесето издание на Общински песенен празник, организиран от Община Велико Търново и общинската организация на Съюза на пенсионерите – 2004. В музикалното събитие, посветено на българския фолклор, участваха 21 певчески състава от 19 клубове на пенсионера и инвалида.

Празникът бе открит от Росица Димитрова – директор на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ и от кмета на Ново село Христо Христов. „Поздравявам ви за нестихващия творчески стремеж и ентусиазъм, с които вече 30 години ни пренасяте в пъстрия свят на музикалното изкуство и на българското фолклорно многообразие“, обърна се Росица Димитрова към самодейците.

За всички клубове на пенсионера и инвалида имаше подаръци – почетни грамоти, символични подаръци и почерпка, осигурени от Община Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Наталия Ломако от Беларус спечели Гран при на ХІV Международен конкурс „Нова музика”

Наталия Ломако от Беларус е носителят на Гран при от тазгодишното ХІV издание на Международния конкурс за изпълнители на популярна…

Затвори