Share

Вижте кой спечели играта “Тайната на 9-те ключа“

понеделник, 19 юни, 2017, 15:02ч.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Росица Недялкова от Велико Търново спечели награда от томболата на Приключенската игра на Царевец „Средновековни криминални загадки – Тайната на 9-те ключа“, която се проведе тази уикенд. Тя получава диск с туристическия филм „Велико Търново в сърцето на историята“, една продукция на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“, отличена през 2016 г. с престижни награди от международни филмови фестивали в Кан, Португалия, Сърбия и Полша. Нейното име бе изтеглено от 8-годишната търновка Дара Хилендарска, най-малката сред стоте участници в разгадаването на тайнствената игра-мистерия.

Въпреки променливото време в изминалата събота и неделя над сто участници разгадаваха тайнствена мистерия на крепостта, водени от размислите и дедуктивните прозрения на Великия царски примикюр. Сред приключенците, освен българи, имаше и англичани, руснаци, испанци и туристи от Израел. Многобройни бяха и търновците,сред които и цели семейства, решили да опознаят крепостта Царевец по един необичаен начин.

Приключенските игри са най-новия туристически продукт на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Те са за всички, които обичат Влико Търново и биха искали да опознаят историята му по един нестандартен и емоционален начин. Формата на Царевец „Средновековни криминални загадки – Тайната на 9-те ключа“ ще се провежда всеки уикенд на Царевец от 11,00 до 17,00 часа. Движейки се из крепостта по специално разработен маршрут, участниците ще се ориентират по мистериозни инструкции, ще преминават забавни изпитания и ще научат любопитни факти за обектите, които срещат по пътя си.

Следващото издание на играта ще е на 24 и 25 юни 2017 г., а билети ще се предлагат на специална шатра на площада пред крепостта.

През юли Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ ще представи и още една игра, която ще е по любопитни маршрути във възрожденската част на Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Започва спешен ремонт на пътя Поликраище – Първомайци – Г. Оряховица

Започва спешен ремонт на пътя между Поликраище, Първомайци и Горна Оряховица, съобщи кметът инж. Добромир Добрев. До края на юни…

Затвори