Share

Над 1 700 именици празнуват на Никулден в Община Г. Оряховица

сряда, 6 Дек., 2017, 11:35ч.


2220965

Над 1700 именници в Община Горна Оряховица празнуват в деня на Св. Николай Мирликийски Чудотворец. На Никулден празнични наздравици ще има във всички населени места, макар в някои от тях да има само по двама или трима именници.

Най-много в Общината са Николаевците-922. 695 от тях са от Горна Оряховица, а в Писарево и Горски долен Тръмбеш има само по 1 Николай. Следващите по численост в Общината са мъжете с името Никола-437. И докато в Горна Оряховица те са 285, в Паисий си нямат нито един. Жените, носещи името Никол са 106, като 90 от тях живеят в Горна Оряховица. Всъщност жени с името Никол има само в още шест селища-Долна Оряховица, Поликраище, Върбица, Драганово, Правда и Първомайци. Николините в Общината са 87, а Николинките – 169. 20 мъже в Общината носят пък името Кольо.

И докато в Горна Оряховица имениците са над 1 200, то в Горски горен Тръмбеш и в Горски долен Тръмбеш са по 5, в Стрелец са 3, а в Паисий са само двама.

Най-възрастния именик в Общината е 93-годишният Никола Николов, а най-младият е Никола Москов, който е само на 10 месеца. И давамата са от Горна Оряховица.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Празнуваме днес Никулден!

Днес, 6 декември, източноправославните християни честват Свети Никола Чудотворец. Свети Николай, архиепископ Мирликийски, е един от най-почитаните християнски светци. Покровител…

Затвори