Share

На Великден пак ще излъчват новото 3D шоу

четвъртък, 29 мар., 2012, 12:24ч.


На 15 април в чест на Великденските празници отново ще бъде излъчено светлинното 3D шоу върху художествената галерия и паметника “Асеневци”, съобщи кметът на града Даниел Панов. “Премиерата имаше такъв голям успех, че съм много изненадан. 35 000 души са го гледали на живо, а клипът в Интернет вече е гледан от 16 510 души. Следващото излъчване пък ще бъде на 21 април по време на борсата “Културен туризъм”. Идеята възникна у мен, когато видях в Лион (Франция) фестивал на светлинното изкуство, планираме такъв фестивал да бъде направен и във Велико Търново”, заяви Даниел Панов.

Самият спектакъл също се се доразработва и ще се развива сюжетно, модернизиране ще претърпи и “Звук и светлина”. В светлинната атракция ще бъдат включени и други сгради от старата столица, защото градът има огромно предимство с архитектурата си.

45 000 лв. е струвала цялата реализация, всички средства са само от спонсори, общината не е изразходвала нищо, съобщи още Даниел Панов. “Светлинното шоу дори ще поевтинее, защото някои от разходите са еднократни. Няма проблем да го излъчваме и разширяваме, само 2 дена са необходими технически, за да се подготви едно излъчване”, каза Светломир Цветанов от продуцентската компания MediaPro Entertainment, един от реализаторите на продукцията.

На срещата бяха наградени спонсорите и реализаторите на уникалното шоу. Огромни благодарствени грамоти в рамки и почетен знак на Общината връчи на гостите зам.-кметът Ганчо Карабаджаков.

“Винаги сме правили всичко възможно да подпомагаме такива събития. Имаме сътрудничество с новото градско ръководство, това е само началото”, заяви Румяна Тодорова, която получи от името на Корпоративна търговска банка наградата за Цветан Василев. “Оценяваме значимостта на това събитие и ще се отзоваваме и занапред”, потвърди и представителят на М’тел Николай Събев. “Това е хубав проект, който може да привлече много туристи. Началото беше обещаващо, а интересът тепърва ще расте”, добави Георги Георгиев – шеф на “Интерхотел Велико Търново”, които също получиха благодарствени грамоти от Общината. Всички се обединиха около идеята, че това ще привлича все повече гости в старата столица, което ще бъде от полза за всички великотърновци.

Георги Георгиев получи благодарствената грамота за "Интерхотел В. Търново" от зам.-кмета Ганчо Карабаджаков.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
“Етър” изтегли отличен жребий за третия дял

„Виолетовите“ започват със служебна победа, приемат у дома „Любимец“ и „Нефтохимик“ „Етър“ отново извади добър жребий, като прокуристът на клуба...

Затвори