Share

На среща в Община В. Търново набелязаха мерки в началото на активният сезон за дърводобив

понеделник, 6 Авг., 2018, 12:36ч.


obshtina11

По инициатива на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов днес се проведе работна среща за набелязване на мерки в началото на активния сезон за добив на дървесина. В срещата взеха участие държавните и общински институции, фирмите, работещи в областта на дърводобива, полиция, КАТ, ДАИ, Инспекция по труда, кметове на населени места.

По време на срещата бяха обсъдени всички проблеми, свързани с достъпа до горски територии, добива и извозването на добитите количества дървесина.

Фирмите в областта на дърводобива поставиха въпроси, свързани с необходимостта от точно и ясно регламентиране на полските и горски пътища, които биха могли да ползват в процеса на работата си без да увреждат инфраструктурата. От страна на държавните и общински власти фирмите получиха уверения в готовността и добрата воля да се съдейства за уточняване на тези пътища и привеждането им във вид, който позволява да се използват.

Представителите на дърводобивната индустрия поискаха и получиха гаранции, че ще бъдат прецизирани пътните знаци, които ще указват достъп за техника, чиято товароносимост е до 10 тона. Държавните институции ще продължат интензивно да извършват проверки за спазването от представителите на дърводобивните фирми за спазване на Закона за движение по пътищата, за спазване на ограниченията за товароносимост.

От ДАИ информираха, че институцията от няколко дни разполага с кантар, който позволява точно измерване на товарите. Проверки ще бъдат извършвани и за спазване на уточнените и съгласувани места за претоварни станции, за спазване на правилата за противопожарна защита, както и за спазване на трудовото законодателство и сключването на трудови договори с работниците, които дърводобивните компании наемат.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Фестивал на цветовете организираха от Градски ученически парламент

За втора поредна година Градски ученически парламент съвместно с кафе-бар „Галерията“ по проект „Арт лято“ организираха Холи фест – Фестивал…

Затвори