Share

На площад „Свобода“ в Свищов се развяха стотици български трибагреници

петък, 3 Мар., 2017, 16:44ч.


IMG_20170303_123221

По повод Националния празник – 3 март, ръководство на община Свищов подари стотици знамена, които жителите на Свищов гордо развяха в Деня на Освобождението.

В 10.30 ч. беше отслужен благодарствен молебен в църквата „Св.Тройца“, след което пред паметника на пл. „Свобода“ се състоя общоградско поклонение с полагане на цветя в памет на загиналите за Освобождението на България. Изпълнението на одата „Опълченците на Шипка“ от свищовските деца беше вълнуващо преживяване, което събуди националната гордост на всички присъстващи.

Кметът на община Свищов Генчо Генчев отправи поздравителни слова по повод Националния празник и изрази увереност, че предавайки на нашите деца традиции, вяра в доброто и любов към родината ние можем да сме спокойни за бъдещето на България! Кметът и секретарят на общината Любомира Петрова поднесоха венец на Паметника на свободата, след което цветя и венци бяха поднесени от множество организации, политически партии, училища, клубове и признателни граждани.

След поклонението пред паметника на „Свободата“, кметът Генчо Генчев заедно с председателя на Общински съвет д-р Кристиян Кирилов, секретаря на общината Любомира Петрова, общински съветници, представители на общинската администрация и граждани положиха цветя на местността „Паметниците“ и посетиха музея, който беше отворен за посетители.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Нелепо! Знамена-ментета от Китай с герб наводниха В. Търново

Навръх националния празник Трети март центърът на Велико Търново бе наводнен с ментета на българския трибагреник, произведени в Китай. Проблемът…

Затвори