Share

На Никулден в свищовското село Совата направиха курбан за здраве в параклиса „Св. Николай”

вторник, 6 Дек., 2016, 18:10ч.


4

За поредна година кметът на селото Тодоринка Атанасова отбеляза празника Никулден, като събра жителите на селото и гости в параклиса „Св. Николай”. Отец Христо освети храната, която беше приготвена и благослови всички присъстващи. Той не пропусна да отбележи, че Никулден е един от големите християнски празници, които са повод да се обърнем към себе си със смирение и вяра в Бога. В малкия параклис, освен жителите на селото присъстваха и кметовете на кметства от община Свищов, секретарят на Общината Любомира Петрова, Росен Маринов – директор Дирекция „Култура и културно наследство”, общински съветници и представители на различни институции.

6 декември е посветен на Свети Николай Мирликийски, който се почита като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите. На днешния ден празнуват и всички с името Николай. Нека е здраво името и весел празникът им!

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Кметът на община Павликени проведе работна среща в Руския културно-информационен център в София

В Руския културно-информационен център в София се състоя работна среща на представителя на Россътрудничество за България и ръководител на центъра…

Затвори