Share

На 97 годишна възраст ни напусна почетният гражданин на Свищов Сава Дълбоков

вторник, 18 Апр., 2017, 15:20ч.


IMG_20170418_124149

Погребението ще се състои в Централни софийски гробища на 22 април (събота) от 11.30 часа
На 14.04.2017 година Сава Дълбоков пое по своя вечен път, оставяйки след себе си дела за пример и достоен живот. Приносът му за Свищов, като смел българин и отговорен държавник, е част от историята на нашия град, с която всички се гордеем. Неговата любов към родината и смелост да отстоява нейния суверенитет са пример за поколения наред.

Сава Атанасов Дълбоков е роден на 17 декември 1919 година в с. Овча могила. Завършва право в Софийския университет. Многократно е избиран за народен представител и през годините е заемал отговорни държавни постове, като заместник-министър и министър в няколко правителства на България. На 25 май 1982 година с решение № 50 на ИК на ОбНС Сава Дълбоков става почетен гражданин на град Свищов.

По повод тъжното събитие и раздялата ни със Сава Дълбоков, Община Свищов направи книга за съболезнования, топли думи и спомени, с които почетният гражданин на град Свищов ще остане в сърцата ни завинаги. Книгата е изложена на специално обособено място във фоайето на Община Свищов.

Община Свищов изразява своите съболезнования към неговите близки и роднини!
Поклон пред паметта му!

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
1400 ученици на открити уроци за Търновската конституция

Открити уроци за Търновската конституция и българската отбрана ще се проведат на 18 и 19 април 2017 г. в музей…

Затвори