Share

На 29 май Горна Оряховица празнува

понеделник, 28 май, 2018, 21:11ч.


1

С тържествена сесия на Общинския съвет ще започне празничния 29 май в Горна Оряховица. На официална церемония в Зала 1 на Общината ще бъдат представени удостоените със звания и награди по случай Празника на града. В 11.45 ч. пред сградата на Общината тържествено ще бъде издигнато знамето на горна Оряховица. Кметът инж. Добромир добрев ще поздрави горнооряховчани. Ще бъдат оповестени и удостоените със звания носителите на награди в различни сфери.В 12.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ ще започне фестивалът на уличното изкуство „Улицата“, който горна Оряховица домакинства за първи път. В рамките на фестивала ще бъдат реализирани ателиета, в които всеки желаещ ще може да се докосне до загадките на руните и гледането на карти “Таро”, изкуството на декупажа, ходенето на кокили, правенето на хвърчила, както и да опознае смисъла, символиката и значението на изкуството “Махенди” – рисуване с кана.

Всеки желаещ ще може да създаде красива картина, благодарение на техниката “Ебру” или “рисуване върху вода”. Деца от СУ “Вичо Грънчаров” ще рисуват на тема “Горна Оряховица – моят обновен град”, показвайки през своите очи сътвореното по проект „Обновяване на градската среда в гр. Горна Оряховица”, финансиран по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г.

В тъмната част на деня, гостите на фестивал “Улицата” ще бъдат въвлечени в импровизации с атрактивната фотографска техника light-painting – рисуване със светлина. В рамките на фестивала предстоят и още много срещи с интересни таланти и артисти. Вечерта от 20.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ ще започне големият празничен концерт с участието на Десислава Златева, Любо Киров и Графа. Подарък за горнооряховчани ще бъде и 3D мапинг шоуто, което в рамките на 2 минути ще разкаже историята на Горна Оряховица. Шоуто ще бъде показано няколко пъти, за да могат всички присъстващи на площада да го видят. Денят на Горна Оряховица по традиция ще завърши с пищни празнични илюминации.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Инж. Добромир Добрев и министър Николай Нанков откриха обновения парк „Детски кът“

В навечерието на празника на Горна Оряховица бе открит обновения парк „Детски кът“. Обектът е реализиран по проект „Обновяване на...

Затвори