Share

На 20 юли ще се проведе привързано издигане на топловъздушен балон във В. Търново

петък, 14 Юли, 2017, 15:19ч.


1

НА 20 юли  от 7,00 до  10,00 ч. ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРИВЪРЗАНО ИЗДИГАНЕ НА ТОПЛОВЪЗДУШЕН БАЛОН ЗАД МАГАЗИН БИЛЛА НА БУЛ. НИКОЛА ГАБРОВСКИ № 60, ГР. ВЕЛИКО ТЪРНОВО

В рамките на проект „Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт“, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България ще бъдат проведени привързани издигания в 10 града в България и 10 в Румъния.

Привъзаното издигане се провежда с цел популяризиране на новия туристически продукт – летене с топловъздушен балон,  който ще бъде включен в туристически оферти, предлагани в цялата трансгранична зона Румъния-България, ще бъде създадена и мрежа за партньорство и промоция на новия продукт.

Проектът се изпълнява от Агенция за регионално развитие и бизнес център – Видин в партньорство с румънската организация АРИЕС – Олтения и Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана.

Очаква се да бъдат привлечени повече чуждестранни туристи, да се повиши броят на нощувките в трансграничната зона, обхващаща 8 области в България, граничещи с река Дунав – от Видин до Добрич и 7 области в Румъния – от Мехединци до Констанца.

Велико Търново е от първите градове, в които всички желаещи граждани могат да се качат на балона напълно безплатно и да си направят уникални снимки от въздуха.

·  ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ГРАЖДАНИ МОГАТ ДА СЕ КАЧАТ БЕЗПЛАТНО НА БАЛОНА СЛЕД ЗАПИСВАНЕ В ДЕНЯ НА ИЗДИГАНЕТО

·  ПРЕСТОЯТ ВЪВ ВЪЗДУХА Е 5 МИНУТИ

·  ВИСОЧИНАТА НА ИЗДИГАНЕ Е ДО 10 МЕТРА

·  БАЛОНЪТ Е ФИКСИРАН С ВЪЖЕТА КЪМ ЗЕМЯТА ПО ВРЕМЕ НА ИЗДИГАНЕТО

·  ИЗДИГАНИЯТА ЩЕ СА ВЪВ ВРЕМЕТО МЕЖДУ 7,00 и 10,00 ч.

За повече информация, моля обадете на следните телефони:

0878 99 31 75 – Петя Войчева, ръководител проект, ел.поща: petya.voycheva@bcvidin.org

0988 720609 – Йоанна Иванова, ел.поща: as@bcvidin.org

Повече за проекта можете да прочетете на www.balloonadventure.eu

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Холандският духов оркестър “Eigen Hulp” с концерт в Дома за стари хора “Венета Ботева”

Община Велико Търново и духов оркестър "Eigen Hulp" от Хага, Холандия организират изнесен концерт за възрастни хора от Дом за…

Затвори