Share

МОН: Училище от вкъщи – вероятно до 13 април

вторник, 24 Мар., 2020, 13:39ч.


viber_image_2020-03-20_14-41-30.l

С висока степен на вероятност неприсъствената форма на обучение в училищата ще се удължи поне до 13 април – това пише в съобщение на МОН с указания към учителите как да се продължи учебният процес в условия на извънредно положение. Занятията ще се извършват по електронен път се казва още в писмото.

Една от препоръките е да се наблегне на проектно-базираното обучение, при което на учениците се поставя конкретна задача – дневна, седмична или с по-дълъг срок, както и да се редува синхронната с асинхронната форма на дистанционно обучение. При първата има и някои затруднения, обясняват от МОН, заради липсата на „електронни устройства във всяко семейство, наличен и достатъчно бърз интернет, здравословно допустимо време за работа с екран и др“.

По преценка на учителите могат да се редуват с уроци за упражнения, повторение, обобщение и т.н., както и преподаването на нови знания чрез синхронна и асинхронна форма, пише още в препоръките.

За удължаването на извънредната ваканция се очаква заповед на министъра на здравеопазването.

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Затварят търговските обекти в Павликени нощем от 20:00 до 6.00 ч.

Със заповед на кмета на Община Павликени, считано от 24 март, се преустановява работата на всички търговски обекти, включително магазините…

Затвори