Share

Модернизират детска градина “Слънчо” в Свищов за 189 хил. лв.

вторник, 7 Мар., 2017, 14:02ч.


ДГ Слънчо

Тази година Община Свищов кандидатства за изпълнение по проект “Красива България” с обект: „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ДГ „Слънчо” – град Свищов”. В началото на март предложението беше одобрено и предстои неговото реализиране. Проектните дейности предвиждат подмяна на съществуващата отоплителна система, с котел на пелетно гориво и енергоефективни радиатори, подмяна на ВиК тръби и ремонтни дейности в санитарните помещения.

Предложеният обект е свързан с подобряване енергийната ефективност на сградата на ДГ „Слънчо“ в град Свищов, където се възпитават и обучават 120 деца, организирани в шест групи – две яслени и четири градински. За тях се грижат близо 28 човека педагогически и непедагогически персонал. В тази връзка, всички дейности са насочени към създаване на удобство, безопасност и комфорт за децата, педагогическия и непедагогическия персонал в детското заведение. С реализирането на проекта, ще се осигури модерна, здравословна и функционална образователна инфраструктура, с високо ниво на енергийна ефективност.

Бюджета на проекта възлиза на 189 361 лв., като Община Свищов ще участва с 110 000 лв. (58,09% от цялата сума).

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Пролетното почистване започна в Свищов

С настъпването на месец март, служителите на ОП „Чистота“ се заеха с пролетното почистване на града. Измиването на градските улици…

Затвори