Share

Младите певци на България си дават среща в Павликени за конкурса „Нека да е лято!“

петък, 23 юни, 2017, 17:59ч.


DSC_0153

Днес и утре Павликени става средище на младите български певчески таланти на България. В града за шеста поредна година ще се проведе Международният конкурс за млади изпълнители на популярна песен “Нека да е лято!“. Заявка за участие по традиция са подали топ изпълнители от всички краища на България. Характерното е, че победителите в отделните възрастови групи всяка есен се появяват и на телевизионния екран в различните риалити формати.

„Конкурсът ни се превърна в едно от емблематичните събития на лятото и в очаквана надпревара между младите певци на България“, казва за него кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов.

Нели Рангелова е звездата в журито тази година. Тя ще се изяви и със собствен мини-рецитал в петъчната вечер. Началото на рецитала е 22:30ч, след края на конкурсната програма.

Професионалното жури по традиция се оглавява от композитора Стефан Димитров, автор на музикалната тема на конкурса. Сред оценяващите са още композиторът от Румъния и директор на Международния конкурс в Къмпулунг Серджио Чико, директорът на Международния конкурс „Сребърна Янтра“ Румяна Начева, заместник-кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева и музикалният педагог Александър Михайлов.

71 участника се записаха до крайния срок. Възрастта им е от 5 до 30 години. На сцената в Павликени ще се изявят носители на „Гран при“ и призови места от български и международни конкурси. Четири от участниците идват от Румъния. Сред тях е и Стефан Бадя, звезда от телевизионния формат „Next star“. Бианка Удрою само преди месец беше финалист в конкурса „Джордже Григориу“.

„Гран при“ за победителя е статуетка от планински кристал с гравирана в нея роза – символ на град Павликени. Първенците във всяка от възрастовите групи също ще получат статуетки от планински кристал с гравирано триизмерно слънце. Наградният фонд е над 3000 лева.

„Нека да е лято” е конкурс за индивидуални изпълнители от 5 до 30 години, разпределени в четири възрастови групи: Първа група – от 5 до 8 години; Втора група – от 9 до 13 години; Трета група – от 14 до 17 години и Четвърта група ­- от 18 до 30 години. По време на I-ви тур участниците задължително изпълняват песен на роден език от страната, която представят, а във II-ри тур – песен по избор.

За всяка възрастова група са осигурени пет индивидуални награди: 1-ва, 2-ра и 3-та награда – статуетка и парична премия и две поощрителни награди; Специална награда на Кмета – юбилеен плакет и парична награда 200 лева; Награди на организаторите, публиката и спонсори.

Входът за цялата конкурсна програма е свободен. Всички концерти ще се проведат на сцената на Летен театър „Никола Гюзелев“. Откриването на конкурса е на 23 юни (петък) от 18:00ч. Вторият конкурсен ден започва в 15:30ч. Награждаването на лауретатите е планирано за 21:00ч. в съботния ден.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Почина журналистът Недялко Чалъков

На 76-годишна възраст си отиде известният великотърновски журналист и писател Недялко Чалъков. Недялко Антонов Чалъков е роден на 12 август…

Затвори