Share

Младежите от ВМРО отбелязаха с почетна стража век от подписването на Ньойския договор

петък, 29 Ное., 2019, 14:16ч.


74891508_584949765647858_6746155670707372032_o

С почетна стража пред паметник „Майка България“ във Велико Търново Младежката организация на ВМРО отбеляза 100 години от подписването на Ньойския договор на датата, на която се е случило събитието – 27 ноември.

Малцина знаят, че това не е паметник „Майка България“, а Паметника на победите. Ние сме тук, за да се поклоним пред святото дело на нашите предци, сражавали се срещу многобройните врагове на България и жертвали себе си в името на свободата! От всяка страна на паметника има значими дати от българската история и сложихме по двама човека с факла и знаме, които да символизират паметта за войниците, дали живота си за освобождението, за добруването и обединението на България, каза председателят на мледежкото обединение Петър Петров.

Това е втората от инициативите на младежите за отбелязване на датата, оставила незаличими рани в българската история. Първото събитие бе прожекцията на два от епизодите на документалния филм „Помни войната:1915 – 1918“ – „България влиза в Първата световна война” и „Разгромът на Сърбия”. Следващата инициатива, която подготвят, е публична лекция на проф. Ангел Димитров, председател на смесената Българо-македонска комисия.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Инж. Добромир Добрев помогна на две деца от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Долна Оряховица

350 лв. лични средства дари на семейство от Драганово кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Средствата са за осигуряване на…

Затвори