Share

Младежите на „Локомотив” (ГО) спечелиха Купата на България

понеделник, 28 Ян., 2019, 12:06ч.


16(39)

Хандбалистите до 19 години на „Локомотив” (ГО) за втори пореден път спечелиха Купата на България след триумф в зала „Никола Петров” в Горна Оряховица. “Железничарите” доказаха, че нямат конкуренция в тази възрастова група и спечелиха купата, постигайки три разгромни победи във финалния турнир.

До финалната четворка, освен „Локо”, достигнаха връстниците им от „Спартак” (Варна), „Добруджа” (Добрич) и „Осъм” (Ловеч). Финалите се изиграха в два дни по системата всеки срещу всеки.

„Локо” (ГО) започна в първия ден на турнира с победа над „Осъм” с 34:24, а след това се наложи над „Добруджа” с 40:25. В последната среща от финалите срещу „Спартак” интрига имаше само в първите 5 минути, докогато резултатът вървеше гол за гол. След това домакините се откъснаха и започнаха да трупат преднина – 19:9 на полувремето и 39:19 в края на мача. Веднага след последния съдийски сигнал момчетата вдигнаха на ръце своя треньор Йордан Димитров, а пълната зала „Никола Петров” избухна в аплодисменти.

В крайното класиране на четвърто място е „Спартак”, „Добруджа” са трети, второто място е за „Осъм”, а купата и златните медали получиха хандбалистите на „Локомотив”. Връчи им ги кметът инж. Добромир Добрев, който първо благодари на екипа, организирал финалния турнир, и след това пожела успехи на хандбалистите и при мъжете.

Най-добър защитник на турнира стана Илиян Денев от „Добруджа”. За най-добър вратар бе обявен Георги Маринов от „Локомотив”. За най-полезен състезател на турнира бе определен Николай Петров от „Спартак”, а голмайстор с 40 попадения стана Преслав Станчев от „Осъм”.

сн. regnews.net

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Нови социални услуги разкриват във Велико Търново

Нови социални услуги предстои да бъдат разкрити във Велико Търново. Това ще се случи, след като общината спечели проект за…

Затвори