Share

Младежите на БСП настояват за нормални условия в детските градини

четвъртък, 22 Ное., 2018, 11:32ч.


DSC03693

Младежите от БСП излязоха с официална позиция за условията в детските градини от община Велико Търново. Темата беше обсъдена на последното заседание на Младежкото обединение. Те дискутираха проблема с големия брой на децата в групите, където за 30 души се грижат двама педагози, а понякога и само един.

Според тях всичко това води до влошаване на образователния процес, от което страдат не само децата, а и учителите. Според младите социалисти не само педагозите, а и всички от персонала в детските заведения правят невъзможното, за да осигурят добри условия за децата. Това обаче не е достатъчно и зад техните усилия трябва да застане общинското ръководство, убедени са от Младежкото обединение на БСП. Ясна политика в това отношение обаче липсва към този момент.
Младите социалисти настояват за осигуряване на повече групи в детските градини и ясли, съответно привличането на подготвени специалисти, които да продължат добрите традиции във Велико Търново. Те дадоха пример с Германия, а в страни от Източна Европа, където в детските градини се обучават по 30 деца с петима учители.

Младежите от БСП засегнаха и проблема с таксите, които са непосилни за част от родителите. Те настояват за освобождаване от плащанията на тези семейства, чийто доход е по-нисък от официалния праг на бедността. Дискутиран беше и въпросът с липсата на достатъчно места в детските заведения и записването с връзки, което е публична тайна в обществото.

По време на заседанието беше поставен въпросът за закритите детски заведения през така наречения преход и обещаното строителство на детска градина в квартал „Зона Б“, което трябва да започне през следващата година. Младите социалисти коментираха още, че всъщност идеята за изграждане на детска градина в „Зона Б“ е още от 2003-та година, когато БСП я включва в предизборната си програма. Днес, 15 години по-късно, дясното управление на Общината стига до същите изводи, категорични са от Младежкото обединение.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
С голям детски концерт бе отбелязан Денят на християнското семейство

С голям детски концерт във Велико Търново бе отбелязан Денят на християнското семейство – 21 ноември. Пълна с публика зала...

Затвори