Share

Младежи от ГЕРБ – Свищов почистиха термалния извор край града

понеделник, 19 Сеп., 2016, 12:30ч.


14330844_1288492044508341_499957272_n

Представители на младежката структура на ГЕРБ в Свищов почистиха термалния извор, намиращ се в края на града, до бившето Държавно земеделско стопанство /ДЗС/. В акцията се включиха също и общинският координатор на младежите Димитър Димитров, почетният председател на структурата Явор Съев, както кметът на с. Хаджидимитрово Емил Димитров – също представител на МГЕРБ. Доброволците отстраниха наслоените в голямото бетонно корито водорасли, като след това дезинфекцираха своеобразния басейн. Младежите от ГЕРБ почистиха и целия район около извора, който бе силно замърсен поради интензивното ползване на каптажа.

Минералната вода извира с температура около 50 градуса по Целзий и макар лековитите й свойства да не са официално изследвани, свищовлии редовно прибягват до целебното й действие.

„Сега, след като е почистено и обезопасено, на съгражданите ни ще бъде много по-приятно, когато посещават извора“, коментира координаторът на младежите Димитър Димитров.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Започна подновяването на пътната маркировка в Свищов

Кметът на Свищов Генчо Генчев нареди започването на преначертаване на пешеходните пътеки и пътната маркировка в града. „Това са съществено…

Затвори