Share

Младен Огнянов показа най-гиздавия кон на Старостилен Тодоровден в Павликени

неделя, 11 Мар., 2018, 11:42ч.


28879116_2060041964025789_1305551889_o

Младен Огнянов от с. Върбовка и неговият кон получиха приза „Най-гиздав кон“ по време на празника „Старостилен Тодоровден“, който се проведе в Павликени. Награда му беше дадена и за най-добре украсена каруца. За четвърта поредна година възроденото честване събра в областта „Маринополци“ коне и състезатели от много населени места в общината за традиционните конни надбягвания

Представиха се най-гиздавите коне и най-добре украсените каруци, а най-оригиналните хрумвания бяха наградени. В дисзиплината „Прескачане на препятствия /Паркур/“, първо място зае Андреан Ангелов с кон Куинхейт. Негови подгласници бяха Илия Асенов с кон Перла и Митко Атанасов с кон Ендър старт. В „Гладко бягане /кушия/“ състезателите бяха разделени в две категории: местни и чистокръвни породи. В пърната победите стана Мехмед Ширинов с кон Назара, а на второ и трето място се класираха Асен Адемов с кон Веса и Симеон Янков с кон Домино. Измежду чистокръвните коне най-бърз се оказа Юли Бейков с кон Мигла, а след него са Илия Асенов с кон Мистик енд артик и Тодор Цанев с кон Айрън хил. В третата дисциплина „Барел рейсинг“ победи Андреан Ангелов с кон Куинхейт. На крачка от първото място остана Илия Асенов с кон Перла, а след него Станислав Асенов с кон Перла. Всички класирани състезатели получиха грамоти, статуетки и парични награди.

Техните постижения оцени жури в състав: почетен председател Петър Ценков и членове Веселин Лазаров, Емил Ненков, Йордан Кабаиванов, Гошо Илиев и Тодор Цанев.
Най-младият състезател тази година беше Калина Савова, а най-възрастен състезател – Станислав Асенов.

Сред официалните гости на празника бяха Ивета Кабакчиева – зам.-областен управител на Област Велико Търново, общински съветници, кметове от населените места и др.
„За четвърта поредна година започваме кушиите за Старостилен Тодоровден в град Павликени. Когато започнахме да го организираме, бяхме сигурни, че Вие ще обичате този празник и ще се забавлявате с атрактивните състезания с коне и парада на каруци. Защото традициите са нещо, на което в Павликени винаги силно сме държали. И днес отново ще си спомним хубавите обичаи и български традиции“, каза в словото си кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов.
На датата на на църковния празник – 24 февруари, Тодоровден честваха и в други населени места в общината – Бутово, Караисен, Върбовка и Недан.


Наградените:

Най-добре украсена каруца – Младен Огнянов от с. Върбовка

Най-гиздав кон – Младен Огнянов от с. Върбовка

Прескачане на препятствия /Паркур/
III място – Митко Атанасов с кон Ендър старт
II място – Илия Асенов с кон Перла
I място – Андреан Ангелов с кон Куинхейт

Гладко бягане /кушия/
категория „местни породи”
III място – Симеон Янков с кон Домино
II място – Асен Адемов с кон Веса
I място – Мехмед Ширинов с кон Назара

категория „чистокръвни породи”
III място – Тодор Цанев с кон Айрън хил
II място – Илия Асенов с кон Мистик енд артик
I място – Юли Бейков с кон Мигла

Барел рейсинг
III място – Станислав Асенов с кон Перла
II място – Илия Асенов с кон Перла
I място – Андреан Ангелов с кон Куинхейт

Най-млад състезател – Калина Савова

Най-възрастен състезател – Станислав Асенов

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Весела Лечева: „Всеки неуспех ме зареждаше и мотивираше да вървя напред”

Затворих куфара с пушките и няма да го отворя никога, защото оттам ще нахлуят спомени… Пътят към успеха и защо…

Затвори