Share

Мирела Ябанджиева е новото попълнение сред солистите във великотърновския театър

четвъртък, 13 Февр., 2020, 15:20ч.


84682610_2379582822332590_3277181676026855424_n

Младата певица Мирела Ябанджиева e новото попълнение в творческия състав на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Тя е щатен солист в музикалния отдел на театъра и вече усилено репетира ролята на Розалинда в оперетата „Прилепът” на Йохан Щраус.

Мирела е от Велико Търново и е възпитаник на музикалната паралелка при СУ „Емилиян Станев”. Нейния музикален талант в родния град развива вокалният педагог Мария Касабова. След това е завършила магистърска степен по класическо пеене в класа на доц. Иванка Нинова във Вокалния факултет на Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София. След спечелен конкурс е била на едногодишна специализация по оперно пеене в къщата „Борис Христов” в италианската столица Рим. Освен това е завършила е майсторски класове при световните оперни прими Анна Томова-Синтова, Елена Филипова, Анна Ванди и Валентина Марафа. Участвала е постановки на Софийска опера и балет – „Парсифал” на Рихард Вагнер и „Янините девет братя” на Любомир Пипков.

Мирела признава, че за нея е огромно предизвикателство и отговорност да бъде част от състава на великотърновския театър, защото на тази сцена е започнал нейният творчески път. През 2016 г. тя заедно с още двама свои колеги от Националната музикална академия избраха да подготвят своя дипломен спектакъл в МДТ „Константин Кисимов”. На тях бяха поверени централните партии в оперетата „Царицата на чардаша” на Имре Калман, а Мирела успешно се превъплъти в ролята на Силва Вареску. Тримата абсолвенти заедно със солистите, хора, оркестъра и балета на театъра още тогава успяха да спечелят симпатиите на публиката в старата столица. Няколко месеца по-късно великотърновката дебютира на сцената на МДТ в оперетата „Цигански барон” на Йохан Щраус, в която изпълняваше партиите на Арсена.

Откакто е щатен солист на храма на Мелпомена във Велико Търново Мирела Ябанджиева е участвала в мюзикъла „Българи от старо време” и в Коледния концерт. Съвсем скоро ще я видим и в ролята на Розалинда в оперетата „Прилепът” на Йохан Щраус.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ева Майдел: Въпреки кампанията срещу приемането на еврото, България ще продължи по план по пътя си към единната валута

Въпреки кампанията срещу приемането на еврото, България ще продължи по план, за да влезе в чакалнята на Еврозоната, ЕРМ II,…

Затвори