Share

Михаела Филева специален гост за Празника на яйцето в Павликени

сряда, 19 Апр., 2017, 12:46ч.


IMG_5468
Популярната изпълнителка Михаела Филева ще бъде специален гост и ще пее за публиката на Празника на яйцето в Павликени. Четвъртото издание на ежегодната проява ще бъде на 29 април (събота) от 11 до 22 ч. в Павликени.

“За първи път празникът ще бъде не на площада, а в парка “Кирил Ракаров” около фонтана. М.г. имаше 4000 гости, сега очакваме още повече публика”, заяви кметът инж. Емануил Манолов. Организатор е Община Павликени съвместно с “Хайпро”. Четири хиляди яйца са предоставени за празника, част от тях ще отидат за детските заведения в града. Бюджетът е 9000 лв., но заедно със средствата от спонсорите ще надхвърли 12 000 лв.

Ред интересни прояви за жителите и гостите на града изпълват празника, съобщиха Катя Димитрова и Мария Петкова от Община Павликени. А гости с автобуси се очакват от София, Пловдив, Варна, Бургас и естествено В. Търново.

IMG_5473

Основните прояви ще бъдат на специално изградена сцена в парка. Под мотото “Едно яйце – много възможности” домакините ще покажат, че яйцето е не само кулинарен продукт, но и възможност за художествени прояви и спортни игри. Наред с традиционните състезания за белене на яйце, отделяне на жълтъци от белтъци, руска рулетка и прочие ще има и много творчески работилници и ателиета, атрактивни забавни снимки, изложби на ястия, предястия и десерти от яйца.

За гостите ще бъдат направени 1001 омлета, ще има кулинарен конкурс с председател на журито Иван Звездев, семейни игри, аниматори за децата, посещения на близкия зоопарк.

За празника на яйцето този път ще има представители на традиционните занаяти, сувенири, продажба на цветя, отново ще има селски кът, оформен от с. Паскалевец. Вечерта ще завърши с рок концерт, песни на Михаела Филева и още много музикални изпълнения.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Три общоградски похода събират великотърновци сред природата

Три общоградски похода събират великотърновци сред природата през април и май. Инициативите са част от пролетния дял на традиционната кампания…

Затвори