Share

Международното жури високо оцени кандидатурата на В. Търново за ЕСК-2019

вторник, 21 Ян., 2014, 11:04ч.


konnici-noshtna

В публикувания на сайта на Министерство на културата доклад на международното жури, което оцени кандидатурите на българските градове Велико Търново получава много висока оценка.

Старата столица е единственият от четирите класирани за финала градове – кандидати, който получава признанието за иновативен подход в решаване на посочените в рамките на кандидатурата проблеми.

Високо е оценен избора на темите за „щастие” и „благосъстояние”, като все по- често присъстващи в дневния ред на Европа и Света.

 

Цитати от оценките на журито:

„Журито даде висока оценка на яснотата и ентусиазма по време на представянето. Стратегическите въпроси, пред които е изправен градът, увеличаващият се брой туристи, пребиваващи за кратък период и фрагментираните общности в града бяха добре представени. Общият подход да се решават тези проблеми чрез промяна в поведението, свързано с културните дейности, е новаторски. „Щастието“ и „благосъстоянието“ са теми, които все повече присъстват в дневния ред на Европа и в световен план. Журито оцени участието на граждани от други европейски държави, които сега живеят във Велико Търново, като израз на европейското измерение. Предложените проекти във формуляра за кандидатстване са с интересен подход към европейското измерение.”

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Областта е в предепидемичен грипен период

Великотърновска област е в предепидемичен грипен период, съобщи д-р Юлия Дринчева, директор на Дирекция „Противоепидемичен контрол”. За втората седмица на…

Затвори