Share

Международен майстор спечели турнира на „Единен казашки съюз – България“

понеделник, 3 Мар., 2014, 11:07ч.


DSC00558

22-годишният международен майстор по шахмат Павел Димитров спечели турнира по ускорен шах, който бе организиран днес от местната структура на „Единен казашки съюз – България“ съвместно с двата шахматни клуба във Велико Търново. Спортната проява е посветена на националния празник на България 3-ти март. Младежът спечели убедително турнира и грабна купата заедно с премия от 120 лева. Той е възпитаник на Природо- математическата гимназия в града, в момента следва „Политология“ във ВТУ; занимава се с шахмат от седемгодишен и вече е защитил званието „международен майстор“ в шахматния турнир в Хърватска и в Корсика.

Турнирът по ускорен шахмат започна в 10:30 сутринта и продължи до 16:00 часа. В него се включиха 18 шахматисти: състезатели на двата клуба от Велико Търново, състезатели от Стара Загора и Русе, както трима членове на местната казашка структура. Състезанието се проведе проведе с контрола 20 минути на състезател, при 40 – минутни партии. Характерът на срещите бе много оспорван, тъй като още в началото резултатът бе 6 точки от седем партии.

„Турнирът се проведе по казашки смело и безкомпромисно, без ремита, с борба до изчерпване на позицията,“ коментира един от участниците. Втори в спортната проява се класира Радослав Димитров, трети – Огнян Захариев, четвърти –русенският шахматист Теодор Недев, пети- Даниел Димитров, а шести – Борис Аврамов.

От ветераните първи стана Атанас Атанасов, а специалната награда на клубовете взе Иван Илийков.

Миналогодишният победител от турнира по ускорен шах в Ловеч Янаки Лазаров загуби последния кръг в днешното състезание, което показа високото ниво на проявата.

„Единен казашки съюз – България“ подпомогна шахматистите, като осигури наградния фонд и обяд. Представители на ръководството на местната организация на съюза, които са потомствени казаци, наградиха победителите.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Приветствие на проф. Пламен Легкоступ

Скъпи студенти и преподаватели на Светогорската Алма Матер, Честит празник! Трети март е удивителен празник на една историческа победа! Ден…

Затвори