Share

Мерят безплатно кръвната захар в Г. Оряховица

сряда, 8 Ное., 2017, 15:33ч.


diabet

Горнооряховчани ще могат да измерят кръвната си захар безплатно на 14 ноември. Инициативата, се организира по повод Световния ден за борба с диабет. От 10.00 до 13.00 ч. пред сградата на Общината, всеки, който желае, може да провери нивото на кръвната си захар и да се консултира със специалист.На 27 ноември от 09.00 до 14.00 ч. отново ще се организира инициатива по повод Световния ден за борба с диабета. На паркинга срещу хотел „Амбарица“ ще бъде разположена мобилна лаборатория от Австрия, в която екип от специалисти ще извърши експресно и напълно безплатно измерване на кръвната захар, холестерола и кръвното налягане на всички желаещи.

Световният ден за борба с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Международната Диабетна Федерация и Световната здравна организация, в отговор на нарастващата тревога за бъдещето на милионите хора, страдащи от заболяването.

Захарният диабет е метаболитно заболяване, характеризиращо се с повишени нива на кръвната захар, което се дължи на частично намаление или нарушено действие на инсулина (диабет тип 2) или пълна загуба на продукцията му в организма (диабет тип 1).

Ефективното лечение, може да намали инвалидизиращите усложнения с до 50%. Пациентът и лекуващият екип имат обща цел: да постигнат и поддържат добър контрол на стойностите на кръвната захар.

В България над 500 000 души са със захарен диабет, като повече от 150 000 дори не подозират за това. Диабетът е основен рисков фактор и причина за сърдечно-съдовата смъртност у нас.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново| Хотел в Арбанаси
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Във Велико Търново започна монтирането на коледната украса

Във Велико Търново започна монтирането на коледната украса. Над 1000 светещи тела и елементи в различни цветове, както и 100…

Затвори