Share

Медиатори тръгнаха из ромската общност в Павликенско

сряда, 25 Мар., 2020, 18:51ч.


ven

Образователните медиатори започват сред ромската общност разясняване на мерките за предпазване от коронавирус. Трима души работят по проекта „Социално-икономическа и образователна интеграция на уязвими групи в община Павликени“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Партньори по него са Център за междуетнически диалог и толерантност „АМАЛИПЕ”, СУ „Бачо Киро” Павликени и Общинско предприятие „БКД”.

Медиаторите Стефан Стефанов, Златко Георгиев и Никола Георгиев вече са обходили населените места, където са се срещнали с местните общности.

В с. Батак медиаторите са провели среща с кмета Зенко Маринов. Изготвени са информационни табла, а едно от тях е разположено в квартала с преобладаващо ромско население. Раздадени са и брошури.

В с. Стамболово са залепени информационни материали на видни места в центъра на селото и в магазините. Проведен е разговор с кмета Петър Петров и са раздадени брошури.

В калдарашката махала на град Павликени, на пътя за село Батак, са раздадени информационни материали и са проведени срещи с общността.

В Бяла черква са раздадени информационни материали и са проведени срещи с общността.

Образователните медиатори са надлежно инструктирани и са получили предпазни, защитни и дезинфекционни материали.

От днес здравният медиатор към Община Павликени Лидия Димитрова се включва в работата по превенция на епидемията от COVID-19. Предвид извънредното положение към обичайните задължения на медиатора се прибавя и работата на терен за превенция на разпространението на коронавируса. Тя разполага с печатни материали, в които на достъпен език е обяснено какво означава карантина, от кои държави трябва да бъдат карантинирани хората и какви мерки трябва да бъдат предприети. Преминала е и инструктаж за недопускане на заразяване при работата й на терен.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Светлини в небето над В. Търново тази вечер в подкрепа на хората, борещи срещу COVID-19

Светлини и прожектори ще озарят небето над Велико Търново тази вечер в подкрепа на пациентите с COVID-19 и на хората…

Затвори