Share

Мъж вилня срещу бившата си жена, отнесе 1.5 г. затвор

сряда, 18 Юли, 2018, 14:18ч.


229
Районна прокуратура – Велико Търново постигна осъдителна присъда за мъж, нарушил наложената му заповед за защита от домашно насилие. Той е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 200 лв.

Д. Х. е признат за виновен за това, че в периода от 10.03.2017 г. до 09.08.2017 г. в гр. Велико Търново не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена на основание съдебно решение по гражданско дело на ВТРС. Подсъдимият седем пъти нарушил заповедта, като упражнил върху жената психическо насилие чрез психически тормоз: предизвикване на скандал, влязъл въпреки противопоставянето й в жилището й и отказ да го напусне доброволно, отправял заплаха, че ще отведе със себе си децата им, върху които са й присъдени родителските права, въпреки несъгласието й отвел едното дете, отправял обиди и заплахи с убийство и за побой и упражнил върху нея физическо насилие като я ударил, повредил входната врата на жилището й, счупил стъклата на прозорец, ограничил правото й на свободно придвижване, като и забранил да излезе от жилището.

Първо на 10 март м.г. предизвикал скандал с бившата си съпруга, отказал да напусне доброволно жилището й, отправил обиди и заплаха с убийство; предизвикал скандал с гражданин, като крещял под терасата му, псувал го и го предизвиквал да излезе да се бият и му отправил обиди и заплаха за убийство.

На 13 април Д. Х. повредил металната входна врата и като хвърлил камъни, счупил четири стъкла на прозорци, като общата стойност на причинените вреди е 457, 92 лв. Същата нощ влязъл в чуждото жилище, като употребил за това сила – счупил входната врата.

Присъдата подлежи на обжалване пред ОС В.Търново. По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново за първите шест месеца на годината петима са осъдени за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Осъдиха двама, теглили пари от дебитна карта на възрастна жена

След внесен в съда обвинителен от Окръжна прокуратура – Велико Търново и постигнато споразумение в съдебната фаза, двама мъже теглили...

Затвори