Share

Мъж, мамил търговци при смяна на банкноти влиза в затвора след обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново

четвъртък, 14 сеп., 2017, 10:10ч.


zatvor

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново 52-годишeн бургазлия, мамил търговци при смяна на банкноти е осъден на една година лишаване от свобода при строг режим.

Хакъ Ч. е осъден за това, че за периода от 13.10.2016 г. до 31.01.2017 г. в гр. В. Търново, при условията на  продължавано престъпление, повторно, в немаловажен случай, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил заблуждение у различни търговци при обмяна на банкноти с номинал 2 и 5 лв. с банкноти с по-голям номинал и с това им причинил вреда в общ размер на 887 лв., представляваща разликата между получената и предадената сума, като:

– на 13.10.2016 г. – заблудил  касиер при „Изипей“, с което причинил на дружеството  имотна вреда в размер на 287 лв.;

– на 22.12.2016 г. – измамил продавач-консултант и супервайзор в  книжарница, с което причинил на „Издателска къща Хермес“ имотна вреда в размер на 300 лв.;

– на 31.01.2017 г. – в  хранителен магазин измамил  продавач-консултант, с което причинил на „Тим“ ООД имотна вреда в размер на 300 лв.  Престъпление по чл. 210, ал. 1, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 28, вр. чл. 26 от НК.

Хакъ Ч. е осъждан със 17 влезли в сила присъди за извършени различни престъпления /основно измами/.  На 13.10.2016 г. решил да извърши измами в гр. Велико Търново. Измамите извършвал по идентичен начин. При влизане в  търговските обекти, първо давал на касиера или на продавача 5 лева, като  казвал, че това е за почерпка  и заради услуга, която ще му извършат, като му уедрят 600 лева от по два и от по пет лева, която бил спечелил в казино. В пачката обвиняемият поставял две банкноти по-малко. След като продавачът преброи парите и установи липсата, обвиняемият вземал отново пачката, за да я провери, започнал бързо да брои, като в този процес ловко прибирал част от банкнотите. След „проверката“ връщал пачката, като  допълвал  с две банкноти.  Измаменото лице убедено, че получава банкноти в размер на уговорената сума му предоставяло банкноти с по-голям номинал в същия размер.

По искане на прокуратурата Хакъ  Ч. е  задържан под стража.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Рисунки от конкурса „Три звездички“ на фондация „Ангели от Лим“ гостуват на „Сребърна Янтра“

Избрана селекция на детски рисунки от Националния конкурс-изложба „Три звездички“ на Фондация „Ангели от Лим“ ще гостува на 15-я международен...

Затвори