Share

Математическото състезание „Виктор Маринов“ в Свищов

понеделник, 18 Апр., 2016, 11:31ч.


DSC01668
Математическото състезание „Виктор Маринов“ се провежда в памет на Виктор Николаев Маринов и всички деца, трагично загинали на 04.04.2004 г. в р. Лим – Сърбия/Черна гора. В него участват ученици от 7 клас.

От тази година състезанието е в календара на СБМ. Организатори са  Съюз на математиците в България – секция Свищов с председател д-р Маргарита Шопова.

Математическото състезание е по формата на националното външно оценяване по математика за 7 клас и е с продължителност 150 минути.

Тази година в състезанието участват 43 седмокласници, от които 34 от СОУ „Димитър Благоев” и 9 от СОУ „Николай Катранов”.

Състезанието започна с конферентна връзка с майката Марияна Николаева и сестричката на Виктор –Жанет, които живеят в град Милфорд /Масачузетс/, САЩ. По скайпа те пожелаха успех на участниците, за които както всяка година те предварително изпратиха сладкиши, сокове и награди за участниците.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Възпитаниците на СУПЦ „Св. Климент Охридски” с. Овча могила се представиха отлично на Национален спортен шампионат

В зала „Арена Армеец”- гр. София, се проведе 25-тият Национален шампионат „Спортът достъпен за всички”, организиран от Българска спортна федерация…

Затвори