Share

Математическо състезание в памет на учителя Нина Ташева

понеделник, 3 апр., 2017, 14:25ч.


2

65 ученици участваха в шестото математическо състезание в памет на учителя по математика Нина Ташева-Антонова

За шеста поредна година се проведе математическото състезание за ученици от 7 и 8 клас от община Свищов в памет на Нина Ташева-Антонова – дългогодишен и утвърден учител по математика. Състезанието се провежда в ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, където Нина Ташева-Антонова бе учител. Тази година в математическата надпревара участваха общо 65 ученици. По регламент седмокласниците и осмокласниците решават алгебрични и геометрични задачи.
За първи път състезанието бе организирано през 2012 година, по идея на Венко Дачев и Росен Колев. Нина Ташева- Антонова е била класен ръководител на Венко и учител на Росен. Двете момчета организираха състезанието за шести пореден път, със съдействието на техни съученици и приятели, с подкрепата на ПДТГ “Димитър Хадживасилев” и Фондация “Димитър Хадживасилев”. Състезанието се провежда и с огромната помощ на старши учителите по математика в свищовската търговска гимназия Велина Атанасова и Румяна Августинова, които подготвят задачите за състезанието и оценяват знанията на участвалите ученици.

1
Тази година състезанието се проведе в първия ден на месец април. Сред гостите бяха – съпругът на Нина Ташева-Антонова – Антон Антонов, сестра й Мая Ташева, секретарят на Община Свищов Любомира Петрова, началникът на отдел „Образование” Румяна Кузева и гл.ас.д-р Радосвета Кръстева-Христова.

В шестото издание на математическата надпревара, при седмокласниците на първо място се класира Андриан Николов от СУ „Димитър Благоев“, второ място зае Борислава Божинова от СУ „Николай Катранов“ и трето място – Теодора Иванова също от СУ „Николай Катранов“. При осмокласниците първа се класира Любослава Петрова, на второ място Виктория Димитрова, на трето място място Йордан Йорданов и тримата от СУ „Николай Катранов“. Класираните на трите призови места получиха грамоти и парични награди, осигурени от Фондация „Димитър Хадживасилев”. В рамките на състезанието, тази година, за втора поредна година бе връчена специална награда “Правда Кръстева”. Тя бе присъдена на Ралица Георгиева от СУ „Димитър Благоев“. Наградата в памет на учителя Правда Кръстева бе връчена от нейната дъщеря гл. ас. д-р Радосвета Кръстева – Христова. Връчени бяха и поощрителни награди на класиралите се на четвърто място. Предметни награди, осигурени от Фондация „Димитър Хадживасилев“ получиха седмокласничката Зарина Борисова от СУ „Димитър Благоев“ и осмокласничката Деница Христова от ПЕГ „Екзарх Йосив I“.

Когато Росен Колев и Венко Дачев организираха състезанието за първи път, идеята им бе да не се забрави името на тяхната любима учителка Нина Ташева – Антонова. Провеждането на състезанието за шести пореден път е доказателство, че тяхната цел е постигната. Начинанието, родило се преди шест години с много любов и уважение към един достоен учител, се утвърди като значима проява в община Свищов.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Световен ден за повишаване информираността на обществото по въпросите на аутизма в Свищов

  На 2 април Дневният център за деца с увреждания в Свищов, заедно с три шарени уникални деца и техните...

Затвори